Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Leégett egy raktárcsarnok Borsodban

2006.02.14. 10:56
Jószerivel teljesen megsemmisült egy ezer négyzetméter alapterületű raktárcsarnok és árukészlete abban a tűzben, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszántón történt kedd kora hajnalban.

Kigyulladt egy párnákat gyártó kézműipari cég alumínium tetőszerkezetű csarnoka, a tetőzet a hő hatására beomlott, a raktárban tárolt termék és két targonca megsemmisült, tájékoztatta az MTI-t a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

Az éjjel fél egykor keletkezett tüzet öt órára sikerült teljesen eloltani az encsi, a szerencsi és a miskolci tűzoltóknak, az utómunkák még a reggeli órákban is tartanak majd.

A helyszínen volt egy vegyi felderítő csapat is, méréseik azonban nem mutatták ki, hogy veszélyes anyag került volna a levegőbe, mondta Rétközi Ferenc ezredes. A tűz keletkezésének okát vizsgálják, a kár 100-150 millió forintra tehető.

Raktártüzek országszerte

Az elmúlt fél évben több hasonló nagyobb raktártűz is volt az országban. 2005. december 29-én Fejér megyében, a dégi fatelepen leégett egy 50 méter hosszú fűrészárúval megrakott épület. Egy héttel korábban egy száz méter hosszú raktárépület tetőszerkezete gyulladt ki a főváros IX. kerületében.

November elején teljes egészében leégett egy terménnyel teli takarmánytároló a Somogy megyei Nagykorpádon, a kár több tízmillió forintra rúgott. Augusztus elején tz volt a Délhús Rt. egyik pécsi raktárában, ahol raklapokon tárolt, fóliázott, valószínűleg csomagoláshoz használt hullámpapírok gyulladtak meg.

Július 22-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábonyban pusztított tűz, az egykori Észak-magyarországi Vegyi Művek ipartelep papírt és műanyagot tároló raktárában. Szintén Sajóbábonyban tombolt július elején tűz, kiégett az Eurofoam Kft. betonfödémes raktárépülete, amelyben 35-40 tonna habszivacsot tároltak. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár elérte 140 millió forintot.