Géza
-12 °C
-4 °C

'Megtapasztalja a világ a bennem rejlő dühöt"

2005.11.21. 19:15
Hét embert lőtt meg, egyet életveszélyesen megsebesítve egy húszéves ámokfzutó Tacomában. A férfi barátnőjének írt sms-e szerint a benne lakozó dühöt akarta megmutatni a világnak.

Hét sebesültje van egy bevásárlóközpontban kitört lövöldözésnek az Egyesült Államokban. Az ámokfutót őrizetbe vették. A fiatal férfi helyi idő szerint vasárnap dél körül nyitott tüzet a Washington állambeli Tacoma városában található népes bevásárlóközpont vendégeire.

Egy áldozatát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az ámokfutót, aki a lövöldözést követően három túszt ejtve egy lemezboltban barikádozta el magát, kora este fogták el a speciális egység tagjai.

"A világ most megtapasztalja a bennem rejlő dühöt és fájdalmat!" - írta sms-ben percekkel a lövöldözés előtt barátnőjének a húszéves ámokfutó. A túszok egyike szerint a büntetett előéletű férfi dühös volt a rendőrségre, mert "igazságtalanul bántak vele".

Az ámokfutót korábban betörés és lopás miatt került a rendőrség látóterébe. A lövöldözést követően a több mint száz üzletet magába foglaló bevásárlóközpontot órákra lezárták.