Gusztáv
-4 °C
1 °C

Rovarirtót hányt, ezzel megmérgezett 54 embert

2008.05.22. 20:19
Klórpikrin tartalmú rovarirtóval ölte meg magát egy japán gazda. A megmentésén dolgozó orvosok ki akarták mosni a gyomrát, ettől a férfi elhányta magát és a mérgező gáz 54 orvost és ápolót mérgezett meg.

Rovarirtó szer lenyelésével vetett véget életének egy japán gazda, halála előtt azonban kihányta a mérget a kórházban, megbetegítve több mint 50 embert.

Az orvosok megpróbálták kimosni a férfi gyomrából a mérget, amikor az kihányva a vegyi anyagot, klórpikrint spriccelt megmentőire. A közelében lévő 54 orvosnál, ápolónál és betegnél a vegyszer gőze légzési problémákat és szemgyulladást okozott. Tizüket be kellett fektetni a kórházba.

A kórház sürgősségi részlegét a nem mindennapi baleset miatt be kellett zárni, s a tűzoltókat kellett kihívni, hogy mentesítsék a mérgező anyagtól a helyiséget.

Az öngyilkos férfit kezelő egyik orvos a Kyodo japán hírügynökségnek elmondta, hogy belélegezvén a mérgező anyaggal teli levegőt, amely klórszagú volt, köhögés fogta el, amit képtelen volt abbahagyni.

A klórpikrin egy igen illanó, orrfacsaró szagú rovarirtó, amely légzési nehézségeket okozhat, de bizonyos esetekben, nagy mennyiségben belélegezve halált is okozhat.