Gerzson
-3 °C
2 °C

Fél év börtön kivillanó alsónadrágért

2007.06.14. 15:48
Ötszáz dollár pénzbírságra ítélhetik a buggyos gatyák viselőit Delcambre-ban, ha kilóg az alsógatyájuk. A helyi tanácselnököt idegesítette a lezserség.

Közszeméremsértéssé minősítené a fenékvonal alatt viselt buggyosgatyák viselését a louisianai Delcambre polgármestere. A főként a fiatalok körében népszerű buggyosgatyák divatos viselési módja az, amikor a nadrágból kilóg a fenék vagy az alsónadrág.

"Ha privát részeidet látni hagyod, ötszáz dollár bírságot kapsz" - nyilatkozta Carol Broussard polgármester az AP-nek. A bűnösöket akár hat hónap elzárásra is ítélhetik, írja a BBC.

Broussard szerint a buggyosgatyát hordók "jobban járnának, ha egyszerűen lekapnák a gatyájukat és jelmezekbe öltöznének".

Lousianában eddig is tilos volt az első- és másodlagos nemiszervek mutogatása, a delcambre-i rendelet csak az alsóneművel bővítette a listát, magyarázta a városi ügyész, Ted Ayo az AP-nek.

Néhány helyi lakos szerint a szabály rasszista, a fekete fiatalok ellen irányul, mivel a viselet főként a rapzene rajongói körében népszerű. Broussard tagadta a vádakat, mondván fehér emberek is viselnek buggyosgatyát.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft