Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Hétéves gyereket sodort el a víz

2006.06.04. 16:07
A gyerek három társával volt egy megáradt patak partján Sajólászlófalva térségében, amikor elragadta a víz. A kutatásba bekapcsolódtak a miskolci speciális mentők is.

Egyelőre nem találják azt a hétéves kisfiút, aki egy megáradt és emiatt igen sebes folyásúvá vált patakba esett vasárnap délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólászlófalván, a gyerek kutatásába este hat óra után bekapcsolódott a Spider miskolci speciális mentőcsapat is.

"Napnyugtáig folytatjuk a keresést, és ha szükséges, hétfőn újra kezdjük" - mondta az MTI-nek Lehóczky László, a Spider csapat vezetője. Közlése szerint a tűzoltók ez idáig tüzetesen átvizsgálták a patak mentét, de a gyereket - aki az első információkkal szemben nem kettő, hanem hétéves - nem találták meg.

A szakember, tapasztalataira hivatkozva azt mondta: egy ilyen sebes vízfolyás akár kilométerekre is elsodorhatta a kis súlyú fiút. Az MTI értesülései szerint a gyerek három másik társával volt a megáradt patak partján, amikor belecsúszott a vízbe, az áradat pedig magával ragadta. Társai riasztottak egy felnőttet, aki pedig a tűzoltóságot, a mentőket értesítette.