Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Salétromsav-szivárgás Tiszaföldvárnál

2002.10.16. 17:50
Száz embert kellett kitelepíteni Tiszaföldvár térségében, mert megsérült egy salétromsavat szállító kamion tartálya. A tűzoltók és a katasztrófavédelmi szakemberek megkezdték a mentést.
Megrepedt egy salétromsavat szállító kamion tartálya ma délután a Szolnok megyei Cibakháza és Tiszaföldvár között - értesült a HavariaPress. A szivárgó mérgező anyag miatt a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a környéken élőket, mintegy száz embert ideiglenesen elszállították.

A szivárgás okát egyelőre nem tudni, a feltételezések szerint azt nem baleset vagy külső behatás okozta. A mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták, terelőúton halad a forgalom.

A két másfél köbméteres műanyag tartályban salétromsavat szállító teherautó egyik tartálya kora délután repedt meg. A szivárgást a sofőr észlelte, és ő hívta ki a tűzoltókat is.

A környékről mintegy száz embert kellett ideiglenesen kitelepíteni. A két település között főleg tanyák és nyaralók állnak, ezekből kellett a mentés idejére elszállítani az embereket.

A helyszínen jelenleg teljes útlezárás mellett dolgozik a katasztrófavédelem vegyi mentesítő és vészhelyzet-felderítő csoportja, megérkezett egy póttartály és a menetesítő anyag is. Egyelőre nem tudni, mikor térhetnek vissza házaikba az emberek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!