Géza
-11 °C
-4 °C

Elfogták a kocsma teraszán talált csecsemő anyját

2005.03.26. 10:32
Egy ismeretlen újszülöttre bukkantak egy szórakozóhely taraszán csütörtökön este Sándorfalván. A kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozó rendőrök péntek éjszaka elfogták a magára hagyott gyermek anyját.

A Csongrád megyei rendőrök péntek éjszaka elfogták a Sándorfalván talált csecsemő szülőanyját. Mint ismeretes, március 24-én este, a Csongrád megyei településen a Felszabadulás utcában található kocsma előtti teraszon egy életképes fiú újszülöttet találtak. A gyermek feltehetően néhány nappal korábban született. A néhány napos csecsemőt azonnal kórházba vitték, ahol a Falusi Sándor nevet kapta.


A gyermeken talált harisnya
Fotó: CSMRFK

A nyomozók nagy erőkkel kezdték meg az újszülött anyjának felkutatását. Az adatgyűjtés és tanúkutatás, valamint a leadott felhívás nyomán került a rendőrség látókörébe egy középkorú nő, akiről részletes személyleírás is a nyomozók rendelkezésére állt. Péntek éjjel sikerült megállapítani a nő kilétét, akit így a rendőrök előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak.

A nő elismerte, hogy magára hagyta gyermekét, az elsődleges orvosszakértői vélemény pedig megállapította, hogy néhány nappal korábban szült. Az asszony 37 esztendős, nyolc gyermek anyja. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ellene kiskorú veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást.