Auguszta
-7 °C
0 °C

A békítő apóst késelte meg

2004.07.14. 15:16
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy albán férfit emberölés kísérlete miatt. A fiatalember nemzeti fejfedőjére tavaly gúnyos megjegyzéseket tettek egy lakodalomban, a késsel visszatérő férfit apósa békíteni próbálta, ám a fiatal albán végül őt sebesítette meg.
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy albán férfit a Somogy Megyei Bíróságon, mert leszúrta az apósát Bőszénfán. A Koszovóból származó 32 éves férfit a bíróság emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek. A fiatalember nemzeti fejfedőjére tavaly gúnyos megjegyzéseket tettek egy lakodalomban, az idős férfi békíteni igyekezett, ám a fiatal albán férfi végül őt sebesítette meg. A vádlottat a bíróság mellékbüntetésként öt évre ki is utasította Magyarországról.

A vádlott tavaly ősszel a somogyi település művelődési házában tartott lakodalomban vendégeskedett, ahol a násznépből valaki gúnyos megjegyzést tett népviseleti sapkájára. Ezen a férfi felháborodott, összeveszett a falusiakkal, majd hazament egy késért, mert fenyegetve érezte magát. Visszatérve apósa csitítani próbálta a feldühödött albánt, a vádlott azonban többször is megszúrta az idős férfit. A sértettet életveszélyes állapotban szállították kórházba, a vádlottat pedig később, Kaposvárott fogták el a rendőrök.

A Németországban élő albán, aki rendszeresen tartózkodott a településen élő barátnőjénél és közös gyermeküknél, jó viszonyt ápolt apósával is. A vádlott a szerdai tárgyaláson elmondta: senkit sem akart megölni, nem tagadta viszont, hogy dühös volt. Az albán szokások szerint ugyanis - mint mondta - halálos sértés, ha sapkáját le akarják venni a fejéről.

Az 57 éves sértett ugyancsak úgy vélte, hogy a veje nem akarta megszúrni, csak hadonászott a késsel, ezért hangsúlyozta, hogy nem is haragszik a történtekért. A bíróság viszont az albán férfi bűnösségét állapította meg. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, a védelem pedig fellebbezett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!