Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Elakadtak a sárban a rablót üldöző rendőrök

2004.03.25. 16:00
Jelenleg helikopterrel próbálnak a nyomára bukkanni annak a fegyveres rablónak, aki csütörtökön kora délután rabolta ki a veszprémvarsányi takarékszövetkezetet. A rablót üldöző rendőrök autója elakadt a sárban, így a fegyveres támadó egérutat nyert.
Egy eddig ismeretlen személy kirabolta a veszprémvarsányi takarékszövetkezetet, közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség sajtóügyeletese. A település pénzintézetébe csütörtökön kora délután, fél egy körül lépett be a fegyveres férfi. A támadó megfenyegette az alkalmazottakat, akik a pénztár tartalmának egy részét átadták neki.

A férfi egy sötét Lanciába ülve menekült el a helyszínről, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a kocsit maga vezette-e, vagy társa is volt az akcióban.

Az alkalmazottak a rabló távozását követően azonnal riasztották a rendőröket, akik a menekülő után eredtek, ám a csúszós, sáros úton autójuk megcsúszott és letérve a betonútról a sárba ragadt. Az autóban ülő rendőrök nem sérültek meg. A rabló a váratlan baleset miatt egérutat nyert, jelenleg helikopterrel keresik.

A rendőrség Győr-Moson-Sopron, valamint Veszprém megye területén is több áteresztő pontot állított fel, így próbálják kézre keríteni a támadót. A rendőrség egyelőre nem tudott válaszolni arra, mennyi pénzt vittek el veszprémvarsányi takarékszövetkezetből.