Gerzson
-3 °C
2 °C

Megint fantomáldozat után kutattak?

2006.08.24. 15:38
Egy sárkányrepülőst látott lezuhanni több szemtanú is szerda este Debrecenben. A sportolót nyolcvan rendőr és katona kereste reflektorokkal. A férfi feltehetőleg nem zuhant le, csak továbbrepült Hosszúpályi irányába, bár biztosat még mindig nem tudni.

Nyolcvan rendőr és katona keresett nagy erőkkel egy sárkányrepülőst Debrecen határában, mert többek is lezuhanni látták gépét. A férfit hosszas keresés után sem találták meg, újabb szemtanúk szerint a gép nem zuhant le, hanem Hosszúpályi irányában továbbrepült. A rendőrség egyelőre nem tud arról, hogy biztonságban földet ért volna a sportrepülő. Jelenleg még az sem biztos, hogy milyen repülő eszközt használt a férfi, elképzelhető, hogy nem merevszárnyú sárkánnyal, hanem motoros siklóernyővel repült.

A rendőröket szerda este értesítették a szemtanúk a vélt balesetről. A sötétedés beálltával reflektorokkal pásztázták az erdőket a pilóta után.


Második napja keresték a lezuhantnak vélt sárkányrepülőst

A pontos helyet egyetlen szemtanú sem tudta megjelölni, és még a mentőszolgálat helikopteréről sem találtak rá a szerencsétlenül járt sárkányrepülősre, írja a haon.hu.

A keresést nehezítette, hogy a környéken több járhatatlan út és egy nagyon sűrű erdő is van.

Egy héttel ezelőtt Dobogókőn látni véltek lezuhanni egy siklóernyőst, a keresésére indult száz ember azonban nem akadt az állítólagos eltűnt nyomára, és hozzátartozói bejelentés sem érkezett arról, hogy valakinek nyoma veszett volna.

A rendőrség végül felfüggesztette csütörtökön a sárkányrepülő keresését, közölte az MTI-vel Vezendi Jánosné rendőr százados. Most azt próbálják kideríteni, hogy ki volt a lezuhanni látott, nagy riadalmat keltő sárkányrepülő.