Piroska
-1 °C
5 °C

Árammal és késsel akart végezni anyjával

2001.08.01. 15:20
Őrizetbe vették azt a balatonfűzfői fiút, aki árammal, majd a puszta kezével akart végezni édesanyjával, és miután nem sikerült, nyakon szúrta egy késsel. A nő csupán a véletlennek köszönheti az életét, mivel a kés nem érte el az ütőerét. A huszonhárom éves fiú szobájában horrorisztikus, sátánizmusra utaló rajzokat találtak a rendőrök.
Különös kegyetlenséggel akart végezni édesanyjával egy balatonfűzfői fiatalember hétfő este. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a negyvenhét éves nőt késsel a nyakában szállították kórházba. Csupán a véletlennek köszönhető, hogy az eset nem végződött gyilkossággal. A nyomozók sátánizmusra utaló rajzokat is találtak a fiúnál.

A veszprémi M. Gábor kedd este valószínűleg megelégelte, hogy édesanyja folyton a szemére vetette semmittevő életmódját. A kritika miatt először árammal akart végezni szülőjével, majd miután látta, hogy nem járt sikerrel, elkezdte fojtogatni. Mivel ezzel sem érte el célját, fogott egy húsz centiméter pengehosszúságú kést, és többször mellkason, majd nyakon döfte vele anyját.

A lakást is fel akarta gyújtani a fiú

Óriási szerencse volt, hogy a kés nem ért nyaki ütőeret, így a nő még ki tudott botorkálni a társasház lépcsőházába, de ott összeesett. A mentőket és a rendőrséget a szomszédok értesítették. A lakásban maradt fiú ezalatt meggyújtotta a nagyszoba faliszőnyegét, ülőgarnitúráját, majd a konyha függönyét is. A lángok továbbterjedését a lakók és az időközben kiérkező tűzoltók akadályozták meg.

Azt majd a vizsgálat deríti ki, hogy a huszonhárom éves fiatalember tettét mennyiben befolyásolták az alkoholra szedett gyógyszerek, és a különböző bódító hatású készítmények. Szobájában horrorisztikus képeket is találtak, amelyek sátánizmusra utalnak. Ezeket szakértők vizsgálják meg. A fiú tudata egyelőre nem tisztult ki, és nem emlékszik ámokfutása minden részletére. A rendőrség őrizetbe vette, és javasolja M. Gábor előzetes letartóztatását.