Auguszta
-4 °C
2 °C

Lemondott a BRFK szóvivője

2006.10.19. 12:06
A munkájával kapcsolatos panaszok miatt lemondott Schőn Péter, a BRFK szóvivője. Utódja Jármy Tibor lehet.


Schőn Péter
Fotó: police.hu
Lemondott a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, adta hírül a HavariaPress. Az információt Schőn Péter megerősítette az Indexnek, de bővebb felvilágosítást nem akart adni. A HavariaPress szerint Schőn Péter ellen az elmúlt hetekben több médium adott be panaszt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban, szakmai munkájával kapcsolatosan.

A kifogások között szerepelt például, hogy az amerikai elnök látogatásakor letagadta, hogy a Parlament előtti villamoskordonhoz köze lett volna a rendőrségnek. Előfordult olyan is, hogy élő rádiósadás közben egyszerűen kinyomta a telefonját; de a médiumok a szeptemberi zavargások kapcsán is felróttak szakmai hibákat a szóvivőnek, írja a HavariaPress.

A hírügynökség információi szerint Schőn a panaszok hatására a szerdai napon lemondott, feladatát ideiglenesen az eddigi helyettese, Tafferner Éva látja el. Gergényi Péter az Indexnek megerősítette Schőn távozását. A budapesi rendőrfőkapitány az MTI-nek azt mondta, Schőn Pétert péntektől "más, fontos vezetői beosztásba nevezte ki". A BRFK vezetője azt is bejelentette, Schőn Péter utódja Jármy Tibor, a BRFK bűnmegelőzési főosztályvezetője lesz.