Emőke
4 °C
20 °C

Nem a hajszárító okozta Schütz Ila halálát

2003.01.07. 06:44
Nem a hajszárító, hanem a beszedett, nagy mennyiségű altató és nyugtató okozta az 59 éves Schütz Ila halálát. A művésznőnek három férje volt, akik a válás után hirtelen meghaltak. Közülük ketten önkezükkel vetettek véget életüknek. Schütz Ilának korábban is volt már öngyilkossági kísérlete.
Schütz Ila december 9-én este még fellépett a József Attila Színház Léni néni című vígjátékában, majd két nappal később lakásának fürdőkádjában bukkantak rá. A Blikk információi szerint mégsem a fürdőkádban talált hajszárító, hanem nagy mennyiségű gyógyszer okozta a művésznő halálát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon a lap újságírójának elmondták: a rendkívüli haláleseteket vizsgáló osztály várhatóan még a héten befejezi a vizsgálatot. Annyit már a december 12-ei boncolás során kiderült, hogy miután Schütz Ila hazatért a színházból, nagy mennyiségű altatót és nyugtatót vett be. A műszaki szakértői vizsgálat ugyanakkor megállapította: a vízben talált hajszárító nem működött. Arra egyelőre nem sikerült választ találni, hogyan került a hajszárító a kádba.

A Blikk megjegyzi: a művésznőnek három férje volt, akik a válás után hirtelen meghaltak. Közülük ketten önkezükkel vetettek véget életüknek. Schütz Ilának korábban is volt már öngyilkossági kísérlete.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!