Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

A maffia zsarolta Steven Seagalt?

2003.02.12. 16:04
Steven Seagal filmsztár is tanúskodott Peter Gotti, az elhunyt maffiafőnök, John Gotti testvérének perében kedden New Yorkban. Seagal azt állítja, hogy a maffia korábban megzsarolta.
Az ismert filmszínész Steven Seagal azt állította, hogy a Gambino család két tagja megfenyegette őt, hogyha nem velük forgat filmet, akkor megölik. Anthony "Sonny" Ciccionét és Primo Cassarinót azzal vádolják, hogy több százezer dollárt próbáltak kizsarolni Seagalból, miután az szakított a korábbi üzlettársával, a Gambinokkal kapcsolatban álló Julius Nassóval. A perben négy másik férfi is bíróság elé állt, köztük a nemrégiben elhunyt John Gotti maffiafőnök fivére, Peter Gotti is.

Zsarolták

Az ügyészek szerint Nasso a Gambinók segítségével szerette volna elérni, hogy az Úszó erőd, és más sikeres akciófilmek főszereplője vele folytassa a munkát. Seagal azt állítja, hogy Ciccione felkereste őt, mondván a színész nem rendezte tartozását Nasso felé. Az ügyészek szerint sikerült lehallgatni egy beszélgetést, amelyben Nasso parancsot kap arra, hogy filmenként 150 ezer dollárt követeljen a színésztől. A Cicconéval való találkozóra egy brooklyni étterem különtermében került sor.

"Áldozat vagyok"

A gyanúsítottak ügyvédje Seagalt korábban "beteges hazudozónak" nevezte, a keddi tárgyaláson pedig megkérdezte a színészt: igaz-e, hogy egyszer rá akart venni egy CIA-ügynököt valakinek a megölésére. Seagal ezt "őrültségnek" nevezte, s közölte, hogy e perben nem ő a vádlott. "A filmekben kemény akcióhősöket játszom, de nekem is vannak érzéseim. Áldozat vagyok. Egyrészt megzsaroltak, másrészt a hírnevemet is be akarják mocskolni."

Seagall azt mondta, hogy azért nem fordult a hatóságokhoz, mert nem látta értelmét. Hozzátette, hogy ismertsége miatt úgysem vehetett volna részt a tanuvédelmi programban.

  • Eladnék
  • Hírek