Sára, Márió
2 °C
6 °C

Teherautónyi orvosi felszerelést loptak ki a szekszárdi kórházból

2006.10.18. 13:25
Rendőrségi nyomozás és fegyelmi eljárás van folyamatban egy szekszárdi sebész ellen. A férfit azzal gyanúsítják, hogy orvosi műszert, műszer szetteket, kórházi textíliákat lopott a Balassa János Kórházból.

Rendőrségi vizsgálat indult állampolgári bejelentés alapján egy szekszárdi sebészorvos ellen kórházi eszközök eltulajdonítása miatt, értesült kedden az MTI magukat megnevezni nem kívánó egészségügyi dolgozóktól.

A rendőrség a nyomozás befejezéséig nem ad közelebbi felvilágosítást az ügyről, tudta meg az Index Mártonné Kasler Sarolta rendőrhadnagytól, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A nyomozás hetekkel ezelőtt indult és még nagyon az elején tart, az orvos ellen nagy értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, derült ki a sajtóreferens szavaiból.

A Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórházának főigazgatója, Muth Lajos az MTI-nek megerősítette az értesülést. Az Indexnek nem sikerült elérnie az igazgatót, aki időközben szabadságra ment, a kórház sajtósa pedig csak annyit mondott, hogy lopás gyanúja merült fel az egyik általános sebész ellen, akit fel is függesztettek emiatt, és fegyelmi eljárás indult.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen értékben követték el a lopást. A városban orvosi körökben terjedő - meg nem erősített - információk szerint az orvos garázsában teherautónyi orvosi műszert, műszer szetteket, kórházi textíliákat halmozott fel, jelentette az MTI. Egyelőre nem tudni, hogyan volt képes a kórházi porta biztonsági ellenőrzését kijátszani, valamint az is kérdéses, vannak-e más érintettek is az ügyben.