Salamon
0 °C
13 °C

Holtan találták az eutanáziát kérő francia nőt

2008.03.20. 10:41
Egyelőre tisztázatlan körülmények között életét vesztette Chantal Sébire. A súlyos degeneratív tumortól szenvedő nő eutanáziát akart, de a bíróság hétfőn elutasította keresetét.

Holtan találták kelet-franciaországi otthonában Chantal Sébire-t. Az 52 éves asszony ritka arctumortól szenvedett, emiatt a bíróságtól és Nicolas Sarkozy államfőtől is kérte, hogy orvosi segítséggel vethessen véget életének. A bíróság hétfői ítéletében elutasította az eutanáziát.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Sébire hogyan vesztette életét, jelentette az AP.

Sébire életét egy ritka tumor teljesen tönkretette. Az arcüregében növő daganat miatt elvesztette szaglását és majdnem teljesen megvakult. Orra sokszorosára dagadt, a tumor egyik szemgolyóját is kinyomta.

Sébire televíziós interjúban fordult márciusban Nicolas Sarkozy elnökhöz. Mint mondta, élete ellehetetlenült, "még egy állatot sem hagynának így szenvedni".

Amikor a bíróság elutasította keresetét, azt mondta, megtalálja a módját a halálnak. "Most már tudom, hogy szerezhetem meg, amit akarok, és ha nem kaphatom meg Franciaországban, megszerzem máshol" - mondta.