Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Elrabolták a reggeliző őr pénzszállítóját

2002.07.04. 10:12
Mintegy százmillió forintot zsákmányolt az az ismeretlen tettes, aki csütörtök reggel elrabolta a Securitas egyik pénzszállítóját, mialatt annak kocsikísérője reggelizni indult.
Megtalálták az Etele úton tíz óra körül azt a páncélozott pénzszállítót, amelyet csütörtök reggel raboltak el. A Securitas Hungária Rt. fehér, Toyota típusú furgonja a XI. kerületben, Fehérvári út és a Bártfai utca kereszteződésénél megállt egy élelmiszerbolt előtt, hogy a kocsikísérő reggelit vásároljon magának. Ekkor egy fegyveres férfi lépett oda a pénzszállító autóhoz, kiszállíttatta az egyedül maradt sofőrt, és elhajtott az autóval.

Személyi sérülés nem történt, és lövés sem dördült. Információink szerint mintegy százmillió forintot szállítottak a páncélozott járműben. A rendőrség közlése szerint még folynak a tanúkihallgatások, az elkövetőt ábrázoló fantomkép délutánra készül el.

Securitas pech-sorozat

Az Index információit a Securitas Hungária Vagyonvédelmi Rt. nem volt hajlandó kommentálni. Tudomásunk szerint a múlt évben a cég több pénzszállítóját is kirabolták vagy ellopták. Tavaly március 8-án két fegyveres az Europarknál rabolta ki a Securitas egyik autóját, ekkor lövés is dördült. Pár nappal korábban, március 4-én álrendőrök tartóztatták fel a cég egyik páncélozott járművét a 40-es úton, Cegléd közelében. A férfiak egy "Rendőrség" feliratú Opelt használtak, és 20 millió forintot zsákmányoltak. Ugyanezen a napon a Securitas Árpád híd közelében hagyott Skoda Pickupját törték fel, és 25 millió forintot vittek el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!