Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Segal életfogytigot is kaphat

2005.06.20. 15:08
A rendőrség gyanúja szerint Segalék csempészték, társaik pedig árulták volna a nagy mennyiségű drogot, de szombat éjjel lecsaptak rájuk. A Való Világ egykori játékosának minimális büntetése öttől tizenöt évig terjedő börtön lehet, de az életfogytig tartó börtönbüntetés sem kizárt.

A Btk. paragrafusai szerint alapesetben akár tizenöt év börtönt is kaphat jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt a Segal néven ismert C. Tamás, azaz a Való Világ egykori, vasárnap fél egykor elfogott játékosa.

A 31 éves "motorőrült miskolci vállalkozó" eredeti végzettsége autószerelő, 2003-ban 38 napig volt a Való Világ harmadik szériájának villalakója, kedvenc olvasmánya a Büntető törvénykönyv (legalábbis a róla szóló VV-kisokos szerint) és "közismert arc a miskolci éjszakában".

Az őrizetben ülő Segal egyelőre nem működik együtt a rendőrökkel, vallomást - csakúgy mint három társa - nem tett, tudtuk meg Schön Pétertől, a BRFK kábítószer-bűnözés elleni osztályának vezetőjétől. A rendőrség bizonyítékai szerint ő és egyik társa csempészték be kocsijukban a kábítószert Hollandiából, míg a másik két elfogott értékesítette volna tovább a körülbelül 60 millió forint értékű árut.

Ha a vádak a bíróságon is megállják helyüket, a Segalra váró büntetés öt és tizenöt év közötti börtön lehet, de a nyomozás végéig több minősítő körülmény is súlyosbíthatja a lebukottak helyzetét (például ha kiderül, hogy bűnszervezetben csempészték a drogot), és akár életfogyig tartó börtönt is kiszabhat a bíróság, mutatott rá Schön Péter.

Jelentős mennyiség

Segal
VV Segal

A rendőrök vasárnap hajnali fél egykor állították elő három társával Segalt. Az akció Budapesten a XV. kerületben, az újpalotai Erdőkerülő úton történt, ahol a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a Nemzeti Nyomozó Iroda kommandósaival közösen csaptak le két autóra, illetve az azokban ülő két-két férfira.

A két kocsiban ötvenezer ecstasy tablettát, valamint körülbelül fél kiló kokaint találtak a jelek szerint biztosra menő rendőrök. A nyomozók a kábítószert a helyszínen lefoglalták, a négy gyanúsítottat őrizetbe vették. Mint azt Schön Péter, az Indexnek elmondta, a fogás nem közúti ellenőrzéskor történt, hanem hosszabb nyomozás előzte meg. A meglepetésszerű rajtaütéskor a négy férfi nem tanúsított ellenállást. A kocsikat átkutató rendőrök fegyvereket nem találtak.

Megdöbbent villatársak

"Indián", Segal egykori villatársa nem tudta, hogy ilyesmivel foglakozott volna bármikor is a Miskolcon kocsmát üzemeltető (más források szerint kidobóemberként dolgozó) Segal. "Meg vagyok döbbenve, nagyon jóban vagyunk, egy hete még együtt voltunk a lányom ballagásán" - mondta el az Indexnek a VV3-játékosa, aki saját elmondása szerint sosem kérdezte, mert sosem érdekelte, miből él, mivel foglalkozik barátja. Frenki, akivel Segal a bulvárlapok beszámolói szerint még közös műsort is tervezgetett, szintén meglepődött: "olyan szinten megdöbbentem, semmi jelét nem láttam annak, hogy bármiféle drogügye lenne neki". Frenki egyébként már jó ideje csak lazán tartja a kapcsolatot Segallal, "havi egy telefon, nem bulizunk már együtt, nem is találkozunk".

Az RTL Klub sajtósai semmilyen formában nem kommentálták egykori szerződöttjük kalandjait. Dobsi Adrienn, a Való Világ sajtófőnöke annyit azért elárult, hogy Segalnak semmi olyan kötelezettsége nincs a kereskedelmi tévécsatorna felé, ami az őrizetbe vétel és a rendőrségi eljárás miatt most elmaradna.