Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Segítséget kér egy leukémiás kislány

2001.10.31. 13:14
Egy húsz hónapos leukémiás kislánynak egyetlen esélye, ha csontvelő-átültetést végeznek rajta. A műtét azonban huszonnyolcmillió forintba kerül, amelyet a család nem tud kifizetni.
A húsz hónapos Barta Boglárka májusban betegedett meg, mint kiderült, acut myeloid M5-ös leukémiában szenved, amelynek gyógyulási esélyeit harminc százalékra becsülték az orvosok. Magyarországon ő a legfiatalabb gyermek, aki valaha ilyen típusú leukémiában betegedett meg. A kemoterápiás kezelés utolsó fázisán már átesett, jelenleg jól van.

Esély az életre

Barta Boglárka
A csontvelő-átültetés az egyetlen lehetőség arra, hogy Boglárka teljesen meggyógyuljon. Két lánytestvére nem alkalmas donornak, így a jóval kockázatosabb, úgynevezett idegendonoros átültetésre van szükség. Ehhez olyan kórházat találtak Ausztriában, ahol a megfelelő szaktudás és tapasztalat mellett az ilyenkor elengedhetetlen sterilitást is biztosítani tudják.

A kislánynak körübelül száz napot kell steril sátorban eltölteni, ami az immunrendszer nélküli állapotban a gyermek életét jelenti. A szülőknek nincs lehetőségük arra, hogy a külföldi gyógykezelés költségeit kifizessék, amelynek összege másfél millió schilling, azaz huszonnyolcmillió forint.

A gyermek családja kéri, segítsenek abban, hogy Boglárka megkapja a legjobb kezelést, amelynek sürgőssége elengedhetetlen, amennyiben a csontvelő nem kezd el újabb daganatos sejteket termelni.

Alapítványi számlaszám:
Posta Bank, Budaörs Térsége Közbiztonságért Alapítvány,
Barta Boglárka gyógykezelésére: 11991102-02133072-10000018