Gerzson
-3 °C
3 °C

Világháborús robbanószer ölte meg a bombagyűjtőt

2003.11.01. 22:47
A második világháborús bomba akkor robbant fel, amikor a férfi kelenföldi házának garázsában megpróbálta szétszerelni azt. A kétszintes családi ház melléképületében nagy mennyiségű aknát, lőszert és katonai lövegeket találtak a tűzoltók.
Meghalt az a 37 éves férfi, aki eddig tisztázatlan körülmények közt egy világháborús lőszerrel felrobbantotta magát. A férfi valószínűleg szét akart szerelni egy bombát, amikor az működésbe lépett. A robbanást követően a férfi a garázsból a házba menekült, ahol összeesett, és a mentősök újraélesztési kísérlete ellenére belehalt sérüléseibe.

A szerencsétlenség szombaton délután fél ötkor történt Kelenföldön. "A Segner János utca egyik családi házának melléképületében lévő garázsában nagy mennyiségben, eltérő méretű és típusú I. és II. világháborús lőszereket találtak, a robbanást feltehetően a garázsban tartózkodó fiatalember idézte elő egy szerkezet szétszerelésével" - mondta Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a garázsban nagy mennyiségű oldószer és hígító is volt, ezért a robbanásveszély megszüntetéséig a családi házból és a szomszédos épületből összesen 8 személyt, közöttük három gyermeket a tűzoltók biztonságos helyre kísértek. Tűz nem ütött ki, több személy a balesetben nem sérült meg, és a családi ház sem rongálódott meg. A rendőrség kiürítette a környék veszélyeztetett lakóházait és lezárta az érintett utakat. A Segner utcában a gázcsapokat is elzárták.

"Az utca nagy részét zárt területté nyilvánítottuk" - mondta Molnár Péter. A rendőrség tűzszerészei dolgoznak a robbanásveszély megszüntetésén.