Bernadett
0 °C
4 °C

Sörétes puskával végzett exfeleségével és magával

2005.03.30. 11:03
Szigetváron holtan találtak egy helybéli asszonyt, Sellyén, egy benzinkút mellett parkoló autóban pedig megtalálták a nő volt férjét. Az eddigi adatok szerint a férfi előbb feleségével, majd magával végzett.

Családi dráma áldozataira bukkantak szerda hajnalban a Baranya megyei Szigetváron és Sellyén. Szigetváron holtan találták P. Jánosné 31 éves helybéli asszonyt, áll a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A sörétes puskával agyonlőtt nő holttestét reggel öt óra előtt a nyílt utcán, kerékpárja mellett fedezték fel a járókelők, tudta meg az Index Kékesné Gyimóthy Mariannától, a BMRFK sajtóreferensétől.

A nő feltételezett gyilkosát, illetve annak holttestét szintén járókelők találták meg. A halott férfire Sellyén, egy benzinkút mellett parkoló autóban bukkantak. A rendőrségi nyomozás adatai szerint a holtan talált férfi a meggyilkolt asszony előző férje volt. A körülményekből az feltételezhető, hogy P. János előbb végzett exfeleségével, majd Sellyére autózott és ugyanazzal a sörétes lőfegyverrel öngyilkosságot követett el.

A családi dráma hátteréről egyelőre nem sokat tudni, egyes feltételezések szerint elképzelhető, hogy szerelemféltésből ölte meg volt feleségét a férfi. Az Index úgy tudja, hogy a volt férj vagyonőrként dolgozott, és az utóbbi időben édesanyjánál lakott Sellyén a Jókai utcában.

A két haláleset pontos körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, jelenleg is zajlik a hozzátartozók meghallgatása, az ügyet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja.

Sörétes puskával lett öngyilkos
Egy másik esetben is főszerepet játszott a sörétes puska, a Kiskunságban egy középkorú férfi végzett magával a saját fegyverével. A Csengődön élő férfi holttestét kedden reggel járókelők fedezték fel, egy akasztói csárda közelében - értesült a HavariaPress. Az eddigi adatok szerint a férfi aznapra virradóra, önszántából lőtte magát fejbe a csárda mögötti erdőben. A halottszemle során bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a kiskőrösi rendőrkapitányság ezért államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset pontos körülményeit.