Szilárda
-4 °C
3 °C

Elfogták a dél-koreai kalapácsos gyilkost

2004.07.19. 21:10
Összesen 26 ember meggyilkolását vallotta be hétfőn az a 34 éves dél-koreai fiatalember, aki a kelet-ázsiai ország történetének valószínűleg legnagyobb sorozatgyilkossági bűnügyének gyanúsítottja. A kalapácsos gyilkos áldozatai nagyrészt nők és gazdag emberek voltak.
Ju Jong-csult még csütörtökön fogták el, de a férfinak sikerült megszöknie, miután a rendőrök epilepsziaroham tünetei miatt levették róla a bilincset. A férfit másnap ismét őrizetbe vették.

Utálta a gazdagokat és a nőket

A gyanúsítottnak 19 gyilkosságot róttak a terhére, de vallomásában időközben 26 emberölést ismert el. Áldozatai nagyrészt nők és gazdag emberek voltak. A dél-koreai főváros jómódú negyedeiben tehetős idős hölgyeket ölt először, majd váltott, és masszőzöket gyilkolt, akik rendszerint szexuális szolgáltatásokat is nyújtanak Dél-Koreában. Ju egy hatalmas kalapáccsal végzett kiszemelt áldozataival.

A szöuli rendőrfőnök szerint a fiatalember tetteit a nők és a gazdagok iránti irracionális gyűlölet motiválta, a magánéletben nem túl szerencsés és egzisztenciálisan is nehéz helyzetben lévő Ju akkor vesztette el igazán a fejét, mikor barátnője az év elején visszautasította házassági ajánlatát.

Ju börtönviselt, tavaly szeptemberben engedték szabadon, miután letöltötte büntetését rablásért és nemi erőszakért. A rendőrség eddig 11 női holttestet talált meg egy észak-szöuli templom közelében - a feldarabolt tetemek műanyagzsákokban voltak elhantolva. A férfi valószínűleg a tengerparti Incshonban és Puszan kikötővárosban is gyilkolt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!