Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megkínozták, feldarabolták, savba mártották áldozataikat

2003.09.08. 12:58
Bár nyereségvágyból gyilkoltak, jellemzően pedofilokat és homoszexuálisokat választottak áldozatul Ausztrália "legborzalmasabb" sorozatgyilkosai. Bunting és Wagner valamennyi áldozatát megkínozta, volt, akit lefejeztek és feldaraboltak. A bíróság életfogytiglani börtönre ítélte őket.
Életfogytiglani börtönre ítélték Ausztrália "legborzalmasabb" sorozatgyilkosságának két főszereplőjét - írja a BBC. A bíróság John Justin Buntingot tizenegy gyilkosságban találta bűnösnek, Robert Joe Wagnert hét gyilkosság miatt ítélték el.

Savban oldották áldozataikat

A két férfit azután vették őrizetbe a nyomozók, hogy a dél-ausztráliai Snowtown egy elhagyott banktrezorjában nyolc, savas hordóba rejtett holttestre bukkantak. További két holttestet a közeli Adelaide egyik elővárosában találtak meg - írja a BBC.

Nyereségvágyból öltek

Az 1995-99 között meggyilkolt áldozatok többségét meg is kínozták. A két férfi főleg pedofilokat és homoszexuálisokat ölt, fő céljuk azonban a haszonszerzés volt. Az áldozatok papírjaival hozzá akartak jutni szociális juttatásaikhoz - írja a BBC.

Kegyetlenkedtek

A gyilkosságok előtt azonban kiélték szadista ösztöneiket. Az egyik áldozat fülében cigarettát nyomtak el, volt olyan, akinek az összes lábujját csavarkulcsokkal törték el. Egy áldozatukat teljesen feldarabolták, fejét és kezeit is levágták. Az áldozatokat általában savba merítették és hordókban ásták el.

A két férfi egyáltalán nem mutatott megbánást, azzal kérkedtek, hogy a "jó" áldozatok nem is sikítottak.

Az ügyészség Buntingot valamennyi gyilkosságért felelőssé tette volna, Wagnert nyolc gyilkossággal vádolták. Az esküdtszék azonban nem tudott egyértelmű döntést hozni az egyik gyilkosság ügyében - jelentette a BBC.

A sorozatgyilkosságot Ausztrália legszörnyűbb bűncselekményeként tartják számon. A "testek a hordókban" néven emlegetett bűncselekmény-sorozatot megelőzően az 1989-92 közötti, hét áldozatot követelő "hátizsákos gyilkosságokat" tartották a legsúlyosabbnak. Az akkori tettes, Ivan Milat jelenleg hétszeres életfogytiglani büntetését tölti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?