Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A fél országot kirámolta

2002.10.18. 11:39
Az ország 34 városában tört be pincékbe, lakásokba V. Miklós, összességében 40 millió forint értékben zsákmányolva értéktárgyakat. A férfi Nyíregyházán két nap alatt 38 pincét fosztott ki, utolsó betörése közben azonban megzavarták. A helyszínről ugyan elmenekült, ám összefutott a járőröző rendőrökkel.
Csak Nyíregyházán 38 betörést követtett el két nap alatt V. Miklós, a nyomozás során azonban kiderült, még 33 városban tört be pincékbe. A rendőrség negyven millió forint értékű betöréses lopás gyanújával nyújtott be vádemelést a tettes ellen.

Menekülés közben rendőrökbe botlott

A hajduszoboszlói férfit május 29-én betörés közben zavarták meg Nyíregyházán. Menekülés közben azonban pont a sorozatos pincebetörések miatt figyelőszolgálatot tartó járőrrel találkozott. A rendőrök gyanúját felkeltették a férfinél található szerszámok, ezért előállították. Bár nem volt hajlandó vallomást tenni, a szakértői vizsgálatok bebizonyították, hogy a lefoglalt szerszámokkal május 28-29-én 38 betörést követtek el.

Mivel a V. Miklósnál az ország különböző részeibe szóló vonatjegyeket is találtak, kiterjesztették a nyomozást, s a bűnügyi nyilvántartásokból azonnal kiderült, hogy hol követtek el hasonló módszerrel pincebetöréseket. A gyanúsított ezután már együttműködött a rendőrséggel, így bizonyítottá vált a lopássorozat.

Hússzor már elítélték

V. Miklóst lakásbetörésekkel is gyanúsítják, a főváros XV. kerületében az egyik otthonból például egymillió forint értékű arany ékszert lopott el úgy, hogy a tulajdonos nem tett feljelentést, mert azt hitte, a gyermeke vitte magával az értékeket. V. Miklós korábban hússzor volt büntetve hasonló cselekményekért, 9,5 évet töltött börtönben, onnan legutóbb 2000. március 1-én szabadult, s azóta követte el a betöréseket.