Jácint
16 °C
31 °C

A fél országot kirámolta

2002.10.18. 11:39
Az ország 34 városában tört be pincékbe, lakásokba V. Miklós, összességében 40 millió forint értékben zsákmányolva értéktárgyakat. A férfi Nyíregyházán két nap alatt 38 pincét fosztott ki, utolsó betörése közben azonban megzavarták. A helyszínről ugyan elmenekült, ám összefutott a járőröző rendőrökkel.
Csak Nyíregyházán 38 betörést követtett el két nap alatt V. Miklós, a nyomozás során azonban kiderült, még 33 városban tört be pincékbe. A rendőrség negyven millió forint értékű betöréses lopás gyanújával nyújtott be vádemelést a tettes ellen.

Menekülés közben rendőrökbe botlott

A hajduszoboszlói férfit május 29-én betörés közben zavarták meg Nyíregyházán. Menekülés közben azonban pont a sorozatos pincebetörések miatt figyelőszolgálatot tartó járőrrel találkozott. A rendőrök gyanúját felkeltették a férfinél található szerszámok, ezért előállították. Bár nem volt hajlandó vallomást tenni, a szakértői vizsgálatok bebizonyították, hogy a lefoglalt szerszámokkal május 28-29-én 38 betörést követtek el.

Mivel a V. Miklósnál az ország különböző részeibe szóló vonatjegyeket is találtak, kiterjesztették a nyomozást, s a bűnügyi nyilvántartásokból azonnal kiderült, hogy hol követtek el hasonló módszerrel pincebetöréseket. A gyanúsított ezután már együttműködött a rendőrséggel, így bizonyítottá vált a lopássorozat.

Hússzor már elítélték

V. Miklóst lakásbetörésekkel is gyanúsítják, a főváros XV. kerületében az egyik otthonból például egymillió forint értékű arany ékszert lopott el úgy, hogy a tulajdonos nem tett feljelentést, mert azt hitte, a gyermeke vitte magával az értékeket. V. Miklós korábban hússzor volt büntetve hasonló cselekményekért, 9,5 évet töltött börtönben, onnan legutóbb 2000. március 1-én szabadult, s azóta követte el a betöréseket.