Edit
15 °C
29 °C

Sorra kerülnek elő egy sorozatgyilkos áldozatai

2007.11.19. 15:06
Egy 18 éves lány holttestét kezdték el keresni a rendőrök egy Margate-i családi ház kertjében, de egy 15 éves korában megölt lányéra találtak. A gyanú szerint mindkettőjüket az idén elítélt Peter Tobin gyilkolta meg.

Pár nap különbséggel talált rá a rendőrség a 15 éves Vicky Hamilton és a 18 éves Dinah McNicol holttestére egy brit kisváros, Margate egyik kertjében. A ház, amelynek udvarán a kutatócsapat egy hete további holttesteket keres, azért vált gyanússá, mert itt lakott 1991 márciusában pár hónapig Peter Tobin, aki a kilencvenes évek elején több nőt ölt meg brutálisan. A férfit idén ítélték el egy lengyel diáklány, Angelika Kluk 1994-es meggyilkolásáért.

A többi holttestet azonban sokáig nem találták, míg a Margate-i ház egyik szomszédja fel nem hívta a nyomozók figyelmét arra, hogy annak idején furcsának találta, hogy Tobin egy éjszaka gödröt ásott, saját állítása szerint kisfiának készített homokozót. A kivonuló rendőrök valóban a homokozó alján találtak rá az egyik lányra.

"Csapatunk most továbbra is az udvarra fókuszál, speciális radarokat és kiképzett kutyákat is bevetünk, hogy rátaláljunk az esetleges további áldozatokra" - mondta el a The Sunnak Tabitha Wilson, a helyi rendőrség szóvivője.

A családi ház mostani lakói egyébként ismerték is az egyik áldozatot, Vicky Hamiltont, a családot 1991-ben letaglózta a hír, hogy a lány eltűnt. "Megdöbbentő, hogy olyan házban nőttünk fel, ahol ilyen dolgok történtek" - mondta Sarah Bone. "Mindig is furcsa érzésem volt az épülettel kapcsolatban, a gyermekkori emlékeimet most már örökre beárnyékolja az a tudat, hogy abban a kertben, ahol a testvéremmel játszottunk, holttestek voltak elásva."

A rendőrség továbbra is nyomoz, ugyanis a radar tíz "forrópontot" jelzett a házban és környékén. Ezeken a helyeken lehetnek további testek is. "Azt hallottam, a házat gyakorlatilag lebontják" - nyilatkozta a lapnak Ian McNicol, az egyik áldozat apja. "Most már az az egy százaléknyi remény is elveszett, hogy a lányom talán mégis él. De legalább tudom, mi történt vele" - tette hozzá.