Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Elfogták a louisianai sorozatgyilkosság gyanúsítottját

2003.05.28. 10:32
Egy hónapos embervadászat után kedden Atlantában letartóztatták azt a férfit, akit öt louisianai nő meggyilkolásával vádolnak. A férfit mindenki kedves, vallásos embernek ismerte meg a motelben, ahol a letartóztatása előtti hetekben lakott.
Az elmúlt tíz hónapban több mint ezer férfitől vett DNS mintát a rendőrség, hogy megtalálja a louisianai sorozatgyilkosként elhíresült férfit. Végül a 34 éves Derrick Todd Lee-t tartóztatták le kedden a Georgia-i Atlantában, egy abroncsbolt közelében. A férfi a rendőrök felszólítására igazolta magát, és letartóztatása során sem tanúsított ellenállást. Lee-t várhatóan szerdán szállítják vissza Louisianába.

Egyező DNS

Lee-t hétfőn a 26 éves Carrie Yoder 2003 márciusi meggyilkolásával és megerőszakolásával vádolták meg hivatalosan. Ugyanakkor a Yoder testében talált DNS-minták megegyeznek négy másik, 2001 szeptembere óta meggyilkolt louisianai nő testében talált DNS-maradványokkal. Ezenkívül a rendőrség szerint Lee egy tíz évvel ezelőtti emberöléssel valamint egy Baton Rouge-i nő eltűnésével is összefüggésbe hozható. Ez utóbbi eltűnés miatt begyűjtött DNS-mintákat felhasználták az öt meggyilkolt nő esetében is, így bukott le Lee.

Bibliát olvasott

Lee az utóbbi két hétben a Lakewood Motor Lodge nevű motelben lakott Atlantában. A vendégek jóképű, sima modorú férfinak ismerték meg Lee-t, aki szívesen segített a kerti grill-partikon, és még egy Biblia-felolvasó összejövetelt is szervezett. A motel tulajdonosa, Bubukutty Idicalla szerint a férfi rengeteg nővel randizott, és konyakot ígért azoknak, aki hajlandóak voltak felmenni szobájába. Azonban Lee hétfőn hirtelen felmondta a szobát, mondván édesanyja beteg és őt akarja meglátogatni Louisianában, jelentette a CNN.