Piroska
-2 °C
5 °C

'Lelőttem a sheriffet' - énekelte a rendőrgyilkos ügyvédje

2003.11.04. 17:13
Bocsánatot kért az a kanadai ügyvéd, aki rendőrgyilkossággal vádolt védencének tárgyalásáról távozva Bob Marley "I Shot The Sheriff" című számát énekelte. A nótás kedvű ügyvédet akár kizárással is sújthatja a kamara.
"I Shot The Sheriff" (Lelőttem a rendőrfőnököt), énekelte a rendőrgyilkossággal vádolt férfi tárgyalásáról távozó ügyvédje. Christian Gauthier montreali ügyvéd bocsánatot kért, mint a Radio-Canada televíziónak elmondta: nagyon sajnálja, hogy az áldozat családtagjai és rendőrök meghallották amint az egykori Bob Marley slágert énekelte. Hozzátette: nem gondolt arra, hogy éppen mit énekel, ha tudta volna, hogy ezzel bárkit is megbánt, nem tette volna.

Önvédelem?

Ennek ellenére a quebeci ügyvédi kamara vizsgálatot indított ellene, a montreali rendőrség pedig hivatalos panasztételre készül. A férfi pénzbüntetéstől kezdve a kamarából történő kizárásig bármilyen szankcióra számíthat.

Az egyik riporter magnóra vette amint a folyosóra kilépő Gauthier azt énekelte "Lelőttem a seriffet, de esküszöm önvédelem volt". A férfi figyelmeztette az ügyvédet, hogy rögzítette az előadást, ám Gauthier azt válaszolta: "Ez történt az ügyfelemmel is".

A vádlott Boucher azt állította, hogy önvédelemből lőtte agyon Benoit L'Ecuyer rendőrtiszt tavaly februárban egy forgalmas montreali autópálya mellett. Boucher szerint ő már menekült, amikor a rendőr rálőtt, ezért lőtt vissza. Az ügyvéd védencét 25 éves börtönbüntetésre ítélték.