Auguszta
-3 °C
2 °C

Terror a Szézám utcában

2003.06.26. 11:48
A Szézám utca újabb részeiben nem csak számokról, betűkről és formákról beszélnek a figurák, hanem az új trendekhez igazodva félelemről, erőszakról és háborúról.
A Szézám utca bábsorozat mögött álló nonprofit szervezet szerdán bejelentette, hogy "Kérdezz" címmel hetvenötezer kazettát osztanak szét. Az anyag arra bátorítja a gyermekeket, hogy nyugodtan kérdezzenek, ha valamit nem értenek, vagy zavarban vannak. A költségeket egy olyan szövetségi szervezet támogatja, amelyet azért hoztak létre, hogy segítsen abban, hogy a szeptember 11-i támadások, és egyéb erőszakos cselekmények állandóan ismételt képeit a gyermekek feldolgozhassák.

Trauma ellen

Gary Knell, a Sesame Workshop elnöke szerint az amerikai gyermekek "túl korán, és túl sokat látnak". Ezért az új anyagon egy Rosita nevű figura arra biztatja a gyermekeket, hogy ha félnek, aggódnak valami miatt, vagy zavartnak érzik magukat, akkor bátran kérdezzenek. A készítők szerint az anyag segít a gyermekeknek feldolgozni a mindennapi traumákat. A videokazettákat a nyáron kezdik osztani a New York-i, New Jersey-i és connecticuti óvodákban, ősszel pedig az iskolákban. A producerek abban reménykednek, hogy idővel az egész országban megindulhat a terjesztés, jelentette az AP hírügynökség.