Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Jeges vízbe hajította három gyermekét

2005.10.20. 10:10
Belső hang késztetésére a San Fracisco-i öböl jeges vízébe hajított három gyermeket egy elmebeteg nő. Az egyik kisgyermek holttestét már megtalálták, a két másik túlélésére sincs sok esély.

Vízbe hajította három kisgyermekét egy elmeháborodott nő San Franciscóban. A 23 éves Lashaun Harris egy kikötői mólóról dobta a három gyereket - az egyéves Joshuát, a hároméves Travante Greelyt és a hatéves Trayshaunt - a San Farcisco-i öböl jéghideg vizébe, jelentette a San Francisco Chronicle. Bár a megdöbbent járókelők azonnal értesítették a mentőalakulatokat, öt óra keresgélés után csak az egyik gyermek holttestét sikerült megtalálni.

Joane Hayes-White tűzoltóparancsnok, a mentés irányítója szerint nincs sok esély a gyermekek túlélésére. A vízhőmérséklet alig éri el a tíz fokot, "nehéz lenne ezt sokáig elviselni" - mondta a Chroicle-nek.

Szemtanúk szerint az asszony nem próbált meg elmenekülni a helyszínről, közönyösen bevárta a rendőröket, és egykedvűen, kifejezéstelen tekintettel vette tudomásul őrizetbe vételét. Állítólag csak annyit mondott a helyszínre érkező rendőröknek, hogy "egy hang sugalmazta" neki a bűntettet.

Harris férjét, a gyermekek apját a rendőrök értesítették a történtekről. "Teljesen kiborult, segítünk neki, hogy kapcsolatba léphessen megmaradt családjával" - nyilatkozta a Chronicle-nek egy nyomozó. Harris ismerősei szerint semmi sem utalt rá, hogy a nő ilyesmire készülne. "Tegnap találkoztam vele, elcseverésztünk. Sose gondoltam volna, hogy ilyet tehet" - mondta el a lapnak Mary Ann Ramirez, a gyermekeket és anyjukat is jól ismerő szociális munkás.