Viola
-6 °C
0 °C

Három és fél évet kapott a nyolcvanéves gyilkos

2005.01.27. 11:23
A Pécsi Ítélőtábla jogerős döntése értelmében börtönbe kell vonulnia annak a nyolcvanéves somogyfajszi férfinak, aki tavaly áprilisban egy vitát követően több késszúrással megölte volt élettársa fiát.

Három és fél évet kell börtönben töltenie annak a nyolcvanéves férfinak, aki tavaly megölte volt élettársa fiát Somogyfajszon. A Pécsi Ítélőtábla csütörtöki, jogerős határozata helybenhagyta a Somogy Megyei Bíróság első fokú határozatát.

A nyolcvanéves férfi egy házban élt volt élettársa fiával és annak élettársával. Tavaly április 3-án mindannyian a ház körül dolgoztak, az idős ember azonban többször otthagyta őket és a közeli kocsmában italozott. Este hét óra körül indult haza a szórakozóhelyről, de mivel már máskor is előfordult, hogy az idős férfi nem tudott egyedül hazamenni, a sértett és élettársa elébe indultak és otthonába kísérték.

A fiatalember eközben többször megszidta az idős férfit italozó életmódja miatt, aki ettől dühbe gurult, kést ragadott és hétszer megszúrta volt élettársa fiát. A fiatalember a földre roskadt, majd a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Bizonyítékok híján a Somogy Megyei Bíróság és a Pécsi Ítélőtábla sem fogadta el a vádlott védőjének azon érvelését, hogy tettét bántalmazás hatására, jogos védelmi helyzetben követte el. Az ítélet kiszabásánál azonban enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy az idős férfi az utóbbi években szellemileg leépült, és kóros elmeállapota miatt a cselekmény elkövetésekor közepes fokban korlátozva volt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft