Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Kézfogással mérgezett a szabálysértő

2006.01.16. 06:29
Mérgezéssel gyanúsítanak egy közlekedési szaálysértőt az Egyesült Államokban. A 41 éves gyanúsított kézfogással mérgezett meg egy ügyészt, egy rendőrt és egy törvényszolgát. A gyanúsított összeesküvés-elmélettel védekezik.

Megmérgezett egy ügyészt, egy rendőrtisztet és egy törvényszolgát egy közlekedési szabálysértés miatt perbe fogott férfi az Egyesült Államokban. A férfi egy eddig azonosítatlan anyagot kent a jobb kezére, majd ragaszkodott hozzá, hogy áldozatai kezet fogjanak vele.

Három áldozata röviddel a kézfogás után rosszullétre, émelygésre, fejfájásra panaszkodott. Ketten kórházba is mentek, de mindhármuk panaszai egy napon belül elmúltak.

A 41 éves gyanúsított szimulánsnak tartja áldozatait. Állítása szerint csak olivaolajat kent a kezére.

Szerinte a mérgezés vádja koholt, az ügyész, a rendőr és a törvényszolga csak bosszút akarnak állni rajta, mert nem hagyta magát csak úgy megbüntetni és bíróság elé vitte közlekedési szabálysértését.

Ha bebizonyosodna, hogy a vád mégsem koholt, akár hat év börtönre is ítélhetik a mérgezőt. Az eddig azonosítatlan anyagot az FBI laboratóriumában vizsgálják.