Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Ürülékben úszott egy repülő

2007.06.22. 13:34
Hét órán át kellett egy emberi ürülékben úszó repülőn utaznia június 13-án a Continental Airlines Amszterdamból Newarkba tartó utasainak. A társaság ötszáz dolláros utalványokkal kárpótolná az utasokat.

Utasai elnézését kéri az egyik transzatlanti gépén tapasztalt "szegényes állapotok" miatt a Continental Airlines, jelentette az AP. A légitársaság eufemizmusa azt takarja, hogy a június 13-i, Amszterdamból Newarkba tartó járatán a fedélzet ürülékben úszott.

"Életemben nem éreztem ennyire megalázva magam" - nyilatkozta az egyik utas, Collin Brock a seattle-i KING-TV-nek. "Mintha fizikálisan abuzáltak volna, hét órán keresztül emberi ürülék mellett kellett ülnöm" - mondta.

Hiába szerelték

A légitársaság csütörtökön közleményben ismerte el, hogy "problémák" voltak a gép vécéjével. A gép az amszterdami felszállás után az írországi Shannonban meg is szakította útját. Miután úgy tűnt, hogy a vécéket sikerült megjavítani, a gép újra útnak indult.

A probléma azonban nem oldódott meg - a légitársaság megfogalmazásában "újra kifejlődött" -, így az utasok hét órát tölthettek a gépen úgy, hogy a folyosókon fel-alá úszott a szar.

Egy utasra fogták

A légitársaság szerint a problémát egy utas okozta, aki latexkesztyűket próbált lehúzni a vécén. A Continental most közleményében kárpótlásról biztosította az utasokat "a szegényes állapotok és a gép útvonalmódosítása és késése" miatt. A cég utazási utalványokat ad az utasoknak, de azt nem árulták el, milyen értékben.

Brock egy ötszáz dolláros utalványt kapott. De, mint mondta, egyáltalán nem biztos benne, hogy fel akarja használni.