Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Szlovákiai magyar ölhetett magyart Shenley Hillben

2008.04.08. 12:30
Magyarul beszélő, Szlovákiából elszármazott rakodómunkás végzett egy angliai magyarral az essexi Harlow-ban. A brit rendőrök egyelőre nem kívánták megnevezni az áldozatot, mert még nem beszéltek Magyarországon élő családjával.

Már azonosították, de még nem nevezik meg a brit rendőrök a múlt heti Shenley Hill-i gyilkosság magyar áldozatát. Az essexi rendőrség lapunknak nyilatkozó nyomozója elmondta, hogy mielőtt megneveznék az áldozatot, kapcsolatba kívánnak lépni magyarországi családjával.

Az egyelőre ismeretlen férfi holttestét április 4-én, kora reggel találták meg az essexi falucska közelében. A férfival minden bizonnyal előző éjszaka végzett egy 27 éves harlow-i lakos, Roland Balasko.

A brit nyomozó érdeklődésünkre elmondta, hogy Balasko szintén beszél magyarul, de Szlovákiából származott el Angliába. Balasko és áldozata is Harlowban élt és dolgozott, munkatársak voltak.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két férfi április 3-án éjszaka keveredett vitába és verekedésbe egymással. A rendőröket április 4-én, nem sokkal éjfél után riasztották Harlowban a verekedés helyszínére, ahol a kiérkező rendőrök csak egy sietve távozó fekete Seatot láttak, és rengeteg vért találtak.

Azonnal gyilkosságra gyanakodtak, az áldozat holttestét reggel hétkor találták meg a közeli Shenley Hill mellett. A fekete Seatot pedig Watfordban találták meg, a kocsi utastere tele volt vérrel.

Balaskot még aznap reggel őrizetbe vették. A férfi áldozatához hasonlóan raktári munkásként dolgozott. A gyanúsítottat szombaton hallgatta meg a bíróság, így már hivatalosan is vádlott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!