Géza
-11 °C
-4 °C

Vérengzés egy amerikai középiskolában

2003.04.15. 12:48
Egy tanulót megöltek, négyet pedig megsebesítettek azok a fiúk, akik többek között egy géppisztollyal lövöldöztek egy New Orleans-i középiskola tornatermében. A rendőrség négy tinédzsert vett őrizetbe a lövöldözés kapcsán.
Egy kalasnyikovval és egy kézifegyverrel felfegyverkezett tizenévesek támadták meg a New Orleans-i John McDonough középiskola tornatermében tartózkodó mintegy 200 tanulót. A lövöldözésben azonnal életét vesztette egy 15 éves fiú, akit fején és mellkasán értek a lövések. Megsebesült három lány is, közülük kettőt már hazaengedtek a kórházból, a harmadiknak viszont mindkét lábát eltalálták. A fegyveresek legalább 30 töltényt lőttek ki a fedezéket kereső tanulókra. jelentette a CNN.

A támadással kapcsolatban négy, 15 és 19 év közötti fiút vettek őrizetbe. A rendőrség még nem tudja, hogy a gyanúsítottak is az iskola tanulói voltak-e. A rendőrök még nem tudják mi lehetett az indíték, de pár szemtanú szerint a lövöldözés egy bandaháború része volt. Egyelőre az sem világos, hogy hogyan csempészték be a fegyvereket a bejáratnál felállított fémdetektornál. Egyes tanulók szerint a kerítés egy helyen lukas volt, itt jutatták be a fegyvereket.