Sára, Márió
2 °C
6 °C

Lövöldözés a Csömöri úton, rendőrkézen a gyanúsítottak

2006.04.07. 10:14
Piros lámpánál nyitottak tüzet egy furgonra, az autó négy utasából két fiatalembert kórházba szállítottak. A rendőrök azonosították és forró nyomos üldözés után el is fogták a feltételezett támadókat.

Két fiatalember megsérült, miután autójukra lőttek a XIV. kerületben, a Csömöri út és a Cinkotai út kereszteződésében. Este fél hétkor négy fiatal furgonjával a Csömöri úton várakozott egy piros lámpánál, amikor a mellettük álló autóból több lövést adtak le rájuk, mondta el az Indexnek Unger Pál, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletese.

A fiúk közeli lakásukhoz hajtottak, kettejüket, egy 20 és egy 22 éves fiút a mentők onnan szállították kórházba. Sérüléseik mértéke egyelőre nem ismert.

A BRFK munkatársai "gyors és szakszerű intézkedéssel" beazonosították a támadókat, akik szintén négyen voltak. Ellenük a BRFK országos elfogatóparancsot adott ki, a nyomozók forró nyomos üldözés után őrizetbe vették a feltételezett tetteseket, őket emberölés kísérletével gyanúsítja a rendőrség, tájékoztatta az Indexet pénteken délelőtt Bartha László őrnagy, a BRFK sajtósa.

A négy fiatalember őrizetben van, jelenleg folynak a kihallgatások, egyelőre nem tudni közelebbit arról, hogy mi állt a lövöldözés hátterében.