Valér
4 °C
8 °C

Hatan meghaltak egy amerikai lövöldözésben

2007.06.10. 16:47
A Wisconsin állambeli Delavanben hat holttestre és egy válságos állapotban lévő, kétéves kisgyerekre bukkant a rendőrség vasárnap.

Hat embert lőttek le egy wisconsini üdülőhelyen, a nyolcezres lakosú Delavanben az Egyesült Államok északi részén. A rendőrség vasárnap találta meg a hat golyó által halálra sebzett embert egy házban és a mellkason lőtt kétéves gyereket a ház előtti kocsiban, miközben egy szombat éjjel jelentett lövöldözés ügyében nyomozott.

A négy felnőtt és két gyermek holttestét az épület felső szintjén találták. A hatóságokat a szomszédok értesítették nem sokkal éjfél előtt, miután több lövést hallottak. A szemben lakó 59 éves Pete Brancheau-tól az AP hírügynökség megtudta, hogy a házat tulajdonosa kiadta, így mindig mások laktak benne, nem igazán ismerték őket. A fültanú szombat éjjel hat lövést hallott, de nem tulajdonított nekik különösebb jelentőséget, mert a szomszéd szerint a gyerekek sokat játszottak tűzijátékkal korábban. Brancheau később még három lövést hallott.

A kétéves kisgyereket jelenleg a wisconsini egyetem Medisonban található kórházában próbálnak életben tartani. A kislány állapota válságos. A gyerek egy parkoló autóban ült a ház előtt, mikor rátaláltak. A CNN szerint a rendőrség arra gyanakszik, hogy a család kollektív öngyilkosságot követett el, ezért a környéken élők nincsenek veszélyben.