Gusztáv
-4 °C
1 °C

Rákot dobtak felé, nyakát szegte

2006.01.13. 10:45
El akart hajolni egy japán látványkonyhában felé hajított rák elől Jerry Colatis, de nyakát szegte. A férfit műteni kellett, de komplikációk léptek fel, és belehalt a kialakult fertőzésbe. Családja tízmillió dolláros kártérítést követel az étteremtől.

Tízmillió dolláros kártérítésre perel egy japán éttermet egy amerikai család, jelentette az AP. A Colatis család szerint a mineolai Benihana japán steakétterem főszakácsa tehet a családfő, Jerry haláláról.

Játszottak az étellel

Jerry Colatis és családja 2001 januárjában vacsorázott a Benihana étterem lánc Munsey parki éttermében a New York-i Mineolában. A Beniha étterem egyik specialitása, hogy szakácsai zsonglőrtrükköket is bevetnek a vendégek szórakoztatására.

A szakácsok a vendégek asztalánál sütik ki az ételt, amit közben a levegőben forgatnak, dobálnak. Colatisék szerint asztaluknál is trükközött egy grillszakács, de ők megkérték, hogy ne dobálja a rákokat, írja az AP.

A szakács mégis Jerry Colatis felé dobott egy rákot. A férfi megpróbált elhajolni, de közben nyakát szegte. Pár hónappal később belehalt a nyakműtéte következtében fellépő komplikációkba, állítják a család ügyvédei.

A többség kedveli

Az étteremlánc ügyvédje visszautasítja a vádakat. Charles Connick kizártnak tartja, hogy az amúgy borravalóért dolgozó szakácsok bármelyike is a vendég határozott kérése ellenére rákokat hajigáljon. Véleménye szerint pont a vendégek szokták kérni, hogy a szakács a szájukba dobja az ételt, ezt bizonyítékokkal is alá kívánja támasztani.

Az AP-nek nyilatkozó ügyvéd szerint Colatis amúgy sem a rák, hanem fertőzés, vagy az esettel össze nem függő nyaksérülés miatt halt meg.

A Colatis család által benyújtott kereset szerint Jerry Colatist 2001 júniusában - hat hónappal a rákincidens után - műtötték meg. A műtét nem sikerült jól, karja bénult maradt. Colatis 2001 novemberében halt meg, egy nappal azután, hogy 42 fokos lázzal kórházba szállították.