Lujza
-2 °C
13 °C

Szamarával ment szobára az őrült Shrek

2007.03.05. 12:13
Nyúlnak hazudta szamarát és Mr Shrek néven bérelt szobát egy nehéz időszakát élő ír férfi. A szamár örjöngeni kezdett, de a férfit nem ezért büntették meg. Hanem mert megsértette a szamarak illegális elszállásolásáról hozott 1837-es törvényt.

Szamarastúl akart szobát bérelni egy talpig latexbe és bilincsbe öltözött férfi az írórszági Galwayben. Mint mondta, orvosai tanácsolták neki, hogy kelljen útra és találkozzon emberekkel.

A férfi azt állította, a szamár családi kedvenc, a recepciós meg nem kérdőjelezte meg. "Azt mondta, egy különlegesen keresztezett nyúl, amit az állatkiállításra hozott" – magyarázkodott Irina Legova recepciós a Metro brit kiadásának.


Jól gondolják. Thomas Aloysious McCarney súlyos Shrek-mániában szenved. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a szállodába is Mr. Shrek néven jelentkezett be.

Az eset kisebb felháborodást váltott ki a városban. McCarneyt állatokkal szembeni kegyetlenkedéssel, züllött és obszcén viselkedéssel vádolják, ami miatt bíróság elé is kell állnia.

A férfit a szálloda minibárjának megrongálásával is gyanúsították, de miután kiderült, hogy a szamár garázdálkodott a hűtőszekrényben, ezt a vádat ejtették. A szamár a tanúvallomások szerint az éjszaka közepén megőrült, valóságos ámokfutást rendezett a szálló folyosóin. A személyzetnek végül rendőri segítséget kellett kérnie.

"McCarney úr nehéz periódusban van. Neje elhagyta, élete magányossá vált" – nyilatkozta ügyvédje, Sharon Fitzhenry a brit Metro újságnak. A bíróság nem volt megértő. McCarneyt 2000 euróra (kb félmillió forintra) büntették az 1837-ből származó, a szamarak illegális elszállásolásáról szóló törvény alapján.