Ida
5 °C
7 °C

Gyermekét veszélyeztette a krokodildoktor?

2004.01.03. 18:11
Dühödt ausztrálok tucatjai jelentették fel a queenslandi gyámügyi hivatalnál Steve Irwin krokodildoktort. A Discoveryről ismert Steve Irwin kisded gyermekével a karján etetett krokodilokat. Irwin szerint legfeljebb egy meteor és egy földrengés együtt sodorhatta volna veszélybe gyermekét.
Hivatalos feddésben részesítette a queenslandi családügyi minisztérium Steve Irwint, a Discoveryről ismert krokodildoktort - írja az Age című ausztrál napilap. Irwin pénteken kisded lányával a karján etette meg az Australia Zoo egyik krokodilját.

A felvételeket lejátszották az esti hírműsorokban, ezek után számos néző felháborodottan telefonált a gyámügyi osztályra.

"Fájdalmat okoztak nekem" - utasította el a gyermekkel szembeni gondatlanság vádját sajtótájékoztatóján Irwin. A felesége, gyermeke és apja társaságában megnyilatkozó sztárdoktor szerint kislánya a legjobban gondozott gyermek, ráadásul rengeteget tud a krokodilokról.

"Bindi nagyon krokodil-tudatos, mi pedig egy krokodilok lakta területen élünk" - indokolta a sokak számára veszélyesnek tűnő mutatványt.

Irwin bár újra nem biztos, hogy megcsinálná a trükköt, nem hajlandó elismerni, hogy lánya veszélyben lett volna. "Azt kérdezik, mi lett volna, ha elesek. Hát ahhoz legalábbis egy meteornak kellett volna Ausztráliára zuhannia, és egy Richter-skála szerinti 6,6 földrengést kellett volna okoznia" - nyilatkozta magabiztosan.

A rendőrség nem kíván vádakat emelni a krokodildoktor ellen - írja az Age.