Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Sípályán halt meg egy magyar fiú

2005.01.30. 18:03
Újabb áldozata van a síszezonnak. A tizenhét éves magyar fiú egy osztrák síterepen lelte halálát. A Normafánál vasárnap tucatnyian szenvedtek végtagtöréseket. Egy osztrák intézet felmérése szerint a sízők 33 százaléka még sohasem hallott arról, hogy a sípályákon is szabályok vannak.
Síbalesetben meghalt egy 17 éves magyar fiú vasárnap Ausztriában, adta hírül az osztrák hírszolgálati iroda. Az osztrák rendőrségre hivatkozó hírügynökségi jelentés szerint a fiú a felső-stájerországi Lachtal egyik sípályáján járt szerencsétlenül vasárnap délben.

Feltételezés szerint nagy sebességgel száguldott le a lejtőn, amikor kisodródott, és nekiütközött a pálya szélét jelző faoszlopnak. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A Sicher leben - Biztonságosan élni - elnevezésű osztrák intézet már tavaly novemberben, a síszezon kezdetekor arra figyelmeztetett, hogy 2003-ban 47 ezer síelő szorult kórházi ápolásra az alpesi országban. Az intézet egy közelmúltbeli híradásában arról számolt be, hogy az osztrák sízők 33 százaléka még sohasem hallott arról, hogy a sípályákon is szabályok vannak, akik pedig hallottak ilyesmiről, azoknak is nagyon hiányosak az ismereteik.

Magyarországon a Normafánál tucatnyian szenvedtek vasárnap főleg láb- és kulcscsonttöréseket.