Árpád
-2 °C
3 °C

Százmilliót sikkasztott a kislétai pénztárosnő

2008.09.24. 17:20
Százmilliós sikkasztás ügyében nyomoz a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az összeget Kisléta pénzintézeti fiókjának dolgozója tulajdonította el.

Fülöp Gergely a térségi főkapitányság sajtószóvivőjének a tájékoztatása szerint az ügyben az érintett pénzintézeti fiók dolgozói tettek feljelentést, miután észrevették, az egyik pénztáros több ügyféltől úgy vette át a lakossági betét összegét, hogy azt nem vételezte be.

A nyomozás eddigi adatai arra utalnak, hogy a gyanúsított 46 éves asszony év eleje óta mintegy százmillió forint körüli összeget sikkasztott. A betéteket több mint ötven ember fizette be a pénztárosnál.

A szóvivő fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az anyagi kár az ügyfeleket nem érte, csak a pénzintézetet. Az ügy nyomozását, tekintettel a kárösszegre, a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya vette át a nyírbátori rendőrkapitányságtól.

Fülöp Gergely hozzátette: a gyanúsított nőt kedden őrizetbe vették. Az érintett pénzintézet vezetője hozzájárult a település nevének rendőrségi közzé tételéhez, amely szerint Kislétán történt a százmilliós sikkasztás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?