Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Százmilliót sikkasztott a kislétai pénztárosnő

2008.09.24. 17:20
Százmilliós sikkasztás ügyében nyomoz a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az összeget Kisléta pénzintézeti fiókjának dolgozója tulajdonította el.

Fülöp Gergely a térségi főkapitányság sajtószóvivőjének a tájékoztatása szerint az ügyben az érintett pénzintézeti fiók dolgozói tettek feljelentést, miután észrevették, az egyik pénztáros több ügyféltől úgy vette át a lakossági betét összegét, hogy azt nem vételezte be.

A nyomozás eddigi adatai arra utalnak, hogy a gyanúsított 46 éves asszony év eleje óta mintegy százmillió forint körüli összeget sikkasztott. A betéteket több mint ötven ember fizette be a pénztárosnál.

A szóvivő fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az anyagi kár az ügyfeleket nem érte, csak a pénzintézetet. Az ügy nyomozását, tekintettel a kárösszegre, a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya vette át a nyírbátori rendőrkapitányságtól.

Fülöp Gergely hozzátette: a gyanúsított nőt kedden őrizetbe vették. Az érintett pénzintézet vezetője hozzájárult a település nevének rendőrségi közzé tételéhez, amely szerint Kislétán történt a százmilliós sikkasztás.