Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Eltűnt siklóernyőst keresnek Dobogókő környékén

2006.08.16. 22:10
Mintegy 100 ember keres egy siklóernyőst Dobogókő környékén, egyelőre sikertelenül, közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet és a rendőrség szerdán este. Az egyelőre nem biztos, hogy balesetet szenvedettt-e a sportoló.

A siklóernyős keresését egy bejelentés alapján kezdeményezte a Közlekedésbiztonsági Szervezet, mondta el Bajkó Erika szóvivő, hozzátéve, a bejelentő szerint a siklóernyős valószínűleg balesetet szenvedett Dobogókő környékén az erdőben. A kutatás koordinálása a rendőrség feladata, a Közlekedésbiztonsági Szervezet pedig információkkal segíti a hatóság munkáját.

Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte, hogy még a sötétedés előtt összesen mintegy százan kezdték meg a férfi keresését, köztük a szentendrei rendőrség emberei, polgárőrök és önkéntesek vannak. Közölte azt is, hogy a rendőrségi helikopter a rossz szélviszonyok miatt nem szállt fel eddig.

Egy szintén ilyen sportot űző, a környéken kiránduló férfi látta, hogy egy férfi nekiindult siklóernyőjével, azonban feltételezése szerint ilyen szeles időjárási viszonyok mellett lehet, hogy nem tudott biztonságosan leszállni. Lukácsi Zsuzsa közölte, mivel egyáltalán nem biztos, hogy lezuhant a siklóernyős, a rendőrség kéri, hogy jelentkezzen az, akinek az ismerőse piros-fehér ernyővel a környékre indult.

Bajkó Erika szerdán este az MTI érdeklődésére közölte: a Közlekedésbiztonsági Szervezet információja szerint a dunakeszi repülőtérről néhány kisrepülőgép is felszállt, és a feltételezett terület felé repült, de pilótáik nem látták a keresett piros-fehér színű siklóernyőt.

Szerdán egyébként két vitorlázórepülő is balesetet szenvedett, Szentesen egy tanulópilóta egy fóliasátorban landolt, míg Dunaújvárosban egy repülőgép szárnya leszállás közben elakadt egy fasorban.