Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Nem keresik tovább a rejtélyes siklóernyőst

2006.08.17. 10:41
Nem járt eredménnyel az állítólag eltűnt dobogókői siklóernyős után indított keresés. A környéken semmi nyomát nem találták egy esetleges balesetnek, bejelentés sem érkezett, hogy valakit keresnének hozzátartozói.

"Abbahagytuk a keresést" - mondta az Index érdeklődésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa. Egy szerdai bejelentés alapján kutyás mentők, a REBISZ erői, a szentendrei polgárőrség és a lakosság segítségével keresett a rendőrség egy siklóernyőst a Pilisben. Szerdán este héttől tíz óráig, csütörtökön reggel héttől fél tízig kutattak körülbelül százan az állítólag bajba jutott sportoló után.


Képünk illusztráció (Fotó: Samy Tohme/AFP)

A szerdai bejelentést egy, a Dobogókő környéki erdőben kiránduló férfi tette, aki maga is siklóernyőzik, és azt látta, hogy egy férfi nekiindult a lejtőn siklóernyőjével, majd a szélben hátrafelé kezdett sodródni. A keresésbe kezdő, majd azt feladó kiránduló azért szólt a rendőrségnek, mert úgy vélte, a feltámadt erős szélben képtelenség biztonságosan földet érni siklóernyővel.


(Műholdkép: Google Earth)

A keresés azonban nem járt eredménnyel, a környéken semmi nyomát nem találták egy esetleges balesetnek, az "eltűnt" siklóernyős sem került elő. Még bejelentés sem érkezett, hogy valakit keresnének hozzátartozói, tájékoztatta az Indexet a rendőrségi sajtóreferens.

A riasztás tehát a jelenlegi ismeretek szerint vaklármának bizonyult, azonban a rendőrség jóhiszemű bejelentőként tekint a kirándulóra, így valószínűleg nem indul ellene olyan eljárás, mint a bombariadók névtelen telefonálóival szemben szokásos.


(Térkép: lazarus.elte.hu)

Az egyik budapesti siklóernyős klub vezetője az Indexnek elmondta, hogy a keresett siklóernyős valószínűleg a Pilis-hegyről, Pilisszentkereszt környékéről szállhatott fel, itt van ugyanis a legmagasabb - 750 méteres - pontja a Pilisnek. A terület amúgy természetvédelmi körzet, oda belépni is tilos, ezért csak illegálisan hódolhatnak itt szenvedélyüknek a siklóernyőzők. A történtekről annyi hozzáfűznivalója volt a klubvezetőnek, hogy a keresett siklóernyős "nagy valószínűséggel baj nélkül földet ért, összecsomagolta ernyőjét és hazament".