Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Rejtélyes tűz a siklósi polgármester irodájában

2007.05.14. 14:40
A tárgyalóasztalon hagyott újságok, iratok, prospektusok kaptak lángra hétfő reggel a siklósi polgármester irodájában. A kezdődő tüzet a takarítónő fékezte meg.

Tűz volt hétfőn reggel Marenics János, Siklós független polgármesterének irodájában. A tárgyalóasztalon hagyott újságok, iratok, prospektusok égtek, valamint az asztali dísz kapott lángra és égett a tárgyalóasztal széle is.

A tüzet a Kossuth téri hivatalba elsőként érkező takarítónő vette észre, és vízzel eloltotta a lángoló tárgyakat. A tűzoltókat utólag értesítették az esetről, a katasztrófavédelem tűzvizsgálót rendelt ki, hogy megtudják a lángok keletkezésének okát.


Fotó: Siklósi tűzoltóság/Lánglovagok.hu (További képek itt)

A kár nem túl jelentős - az iroda és a folyosó egy része összekormozódott -, személyi sérülés sem történt, de egyelőre nem tudni, mitől csaptak fel a lángok. Molnár Csaba tűzvizsgáló szerint nem gyújtogatás történt, idegenkezűségre utaló bizonyítékot ugyanis nem talált.

Amíg bűncselekmény gyanúja nem áll fenn, a rendőrség nem indít vizsgálatot, vagyis az ügy a tűzoltóság kompetenciájába tartozik. Marenics János polgármester - aki egyben a Baranya megyei közgyűlés MDF-es képviselője - jelenleg szabadságát tölti.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!