Auguszta
-4 °C
2 °C

Betonkeverő silóba esett egy munkás

2005.01.31. 17:28
Belehalt a rázúduló sóder okozta sérülésekbe az a fiatal munkás, aki egy betonépítő cég telephelyén dolgozott a keverősilónál. Nem tudni, hogy a férfi miként esett a silóba.

Meghalt az a férfi, aki egy betonkeverő silóba esett Óbudán. A hétfő délutáni munkahelyi baleset egy betonépítő cég telephelyén történt a főváros III. kerületében, a Kunigunda utcában. A szerencsétlenül járt férfi egy betonkeverő siló viszonylag szűk, negyvenszer negyven centiméteres tölcsérébe csúszott bele, eddig nem pontosan ismert okokból.

A BRFK sajtóügyelete arról tájékoztatta az Indexet, hogy a harminc éves budapesti férfi a cég alkalmazottja volt, és az első feltételezések szerint a húsz méter magas keverősiló tetején dolgozott egyedül, amikor a szerencsétlen baleset történt. A siló tetején két beöntőnyílás található, az egyiken a cement, a másikon a sóder ömlött a tartályba, ahonnan a betonkeverő kocsikba adagolták a nyers betont. A férfi feltehetőleg a befagyott sódert próbálta megpiszkálni, amikor belezuhant a tartályba. Halálát a ráömlött sóder okozta.

A holttestet a tűzoltók emelték ki, a rendkívüli halálesetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság államigazgatási eljárás keretében vizsgálja.