Erik, Alexandra
EUR 383,29 Ft
USD 364,81 Ft
9 °C
23 °C

Vádat emelnek Simek Kitti ellen?

2003.02.11. 07:08
Két héten belül befejeződhet a nyomozás a nevelőapja meggyilkolásával gyanúsított Simek Kitti ügyében. Két szakértői vélemény beérkezése, illetve az ügyészséggel való egyeztetés után a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pontot tehet az ügy végre. A Népszabadság úgy tudja, hogy a 14 éves tótújfalui kislány és a rendőrség által bűnsegédnek tartott édesanyja ellen is vádemelést javasolnak.

A nyomozás során a rendőrség végig Simek Kittit gyanúsította nevelőapja meggyilkolásával. A tizennégy éves kislány édesanyját fegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják, a rendőrök szerint ugyanis megpróbálta eltüntetni halott férje több fegyverét.

A gyilkosság

Mint arról beszámoltunk, a tótújfalui kislány augusztus 31-én agyonlőtte nevelőapját. Az áldozat a gyilkosság éjszakáján megparancsolta a lánynak, hogy takarítsa ki a lakást. Mikor az apa lefeküdt, a lány fejbe lőtte egy engedély nélkül tartott pisztollyal.

A tanúvallomások és nyomozás eddigi adatai szerint a férfi folyamatosan terror alatt tartotta családját, a kislányt 4 éves kora óta bottal, hosszabbítózsinorral verte és szexuálisan zaklatta.

Ki mulasztott?

A közigazgatási hivatal fegyelmit indított a területileg illetékes körjegyző ellen, mivel az anya bejelentést tett a körjegyzőségen a férfi ellen, de a gyámhatósági eljárás elmaradt.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese hivatalos vizsgálatot is indított az ügyben. Takács Albert leszögezte, az ombudsmani hivatal elsősorban arra kíváncsi, hogy a gyámügyi hivatal és a rendőrség tudott-e a kislány családi körülményeiről, s tett-e bármiféle lépést.

Belső vizsgálat indult a történtek után a rendőrségen is, tisztázandó: mulasztottak-e a helyi bűnüldözők? Kiderült továbbá, hogy egy rendőrségi osztályvezető hallomásból tudott a Kittit nevelőapja részéről ért bántalmazásokról, ezt azonban senkinek nem jelentette.

A Népszabadság értesülései szerint a rendőrség álláspontját várhatóan nem befolyásolja lényegesen az a két szakértői vélemény sem, amelyek várhatóan még ezen a héten elkészülnek. A nyomozó hatóság a dolgok jelen állása szerint vádemelést javasol mindkét gyanúsítottal szemben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek