Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Vádjavaslattal zárult a nyomozás Simek Kitty ügyében

2003.02.27. 14:54
Vádjavaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség az emberöléssel gyanúsított Simek Kitty ügyében - jelenti a HavariaPress. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön adta át az emberölési ügy iratait az ügyészségnek.
A 14 éves tótújfalusi kislány tavaly augusztus végén agyonlõtte alvó mostohaapját. Az édesanyát bűnpártolással és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsították. A rendõrség szerint felmerült az előre kitervelt emberölés gyanúja is.

Nem igazolható a szexuális zaklatás

A lány és az anya vallomásai szerint ugyanis a mostohaapa éveken keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta Kittyt. Kétséget kizáróan azonban nem lehetett bizonyítani a szexuális zaklatást. A szexuális erőszakról csak a két vallomásból tudnak, ám azokat az orvos-szakértő véleménye nem erősítette meg.

A férfi holmija között megtalálták ugyan egy meztelen nõ fej nélküli fényképét, erről azonban nem állapítható meg, hogy kit ábrázol. Úgy tudni, hogy a rendőrök nem követtek el mulasztást, mert megpróbálták megakadályozni a családon belüli erőszakot. Gyermekvédelmi kötelezettségüknek eleget téve ugyanis korábban értesítették a gyámhatóságot a tudomásukra jutott, gyanús jelekről.

Az anya és a lány ruháin sem az áldozattól származó vérnyomokat, sem pedig lőport nem találtak. Felfedezték viszont a 14 éves lány ujjlenyomatait azon a szekrényen, amelyben a fegyver volt. A lány a nyomozás során mindvégig beismerte a gyilkosság elkövetését. A fegyver alkatrészeit a gyilkosság felfedezése után a család egyik barátja a gyanú szerint a Drávába dobta.

Fennáll az emberölés gyanúja

Ezek azonban nem kerültek elő, így a barát ellen megszüntették a nyomozást, amelyet lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak. Simek Kittyvel szemben a nyomozás végső adatai szerint fennáll az emberölés bűntettének alapos gyanúja. Az anyával szemben bűnpártolás illetve kiskorú veszélyeztetése miatt tettek vádjavaslatot a rendőrök.

Korábban emberölés bűnsegédeként is gyanúsították az asszonyt, ezt az eljárást azonban megszüntették.

  • Eladnék
  • Hírek