Árpád
-2 °C
3 °C

Idegösszeroppanást kapott Simek Kitti

2002.10.15. 10:07
A Blikk értesülései szerint idegösszeroppanást kapott a 14 éves Simek Kitti. Szakemberek szerint a kislány csak most fogta fel, mi is történt valójában azon a végzetes hajnalon, amikor agyonlőtte az őt hosszú éveken át terrorizáló nevelőapját. Kittit gyógyszerekkel nyugtatják.
Az Eszter Alapítvány pszichológusán kívül pszichiáter is vizsgálja Simek Kittit. Ennek oka, hogy a kislány - aki másfél hónappal ezelőtt lelőtte nevelőapját - a napokban ideg-összeroppanást kapott. A Blikk információi szerint Kitti álmaiban megjelent a vérző fejű nevelőapja. A gyermek felriadt, és döbbenten látta, hogy az ágyon ott fekszik az agyonlőtt férfi, felkel, és elindul felé. A rémült kislány zokogva ébresztette édesanyját, aki órákon keresztül próbálta vigasztalni, de megnyugtatni nem tudta. Simek Kittit már korábban, szeptember végén is vizsgálták pszichológusok és elmeorvosi szakértők.

Most fogta fel

Az idegösszeroppanás tüneteit mutató Kitti még aznap reggel Pestre utazott, ahol szakemberek megvizsgálták. Szerintük a kislány tudata most tisztult ki annyira, hogy felfogja, mi is történt azon a végzetes hajnalon. Úgy vélik, gyógyulása érdekében sürgősen el kéne költözni abból a házból, a faluból, ahol a tragédiát átélte. Ehhez viszont a családnak segítségre van szüksége, mert nincs pénz a lakáscserére.

Kitti helyzete egyébként Tótújfalun mind reménytelenebb. Szalóki Ildikó lakócsai körjegyző - akinek felelősségét a bekövetkezett tragédiáért megállapította a belügyminiszteri vizsgálat - korlátozza a kislány mozgását. Szalóki levélben tudatta az édesanyával, Kitti este tíz után még szülői felügyelet mellett sem teheti ki a lábát az utcára. Ellenkező esetben gondoskodik róla, hogy a gyerek intézetbe kerüljön.

Október 13-án jelentette be a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal, hogy fegyelmit kezdeményeznek a körjegyző ellen, mert egy vizsgálat szerint tudott a családját sanyargató férfi tetteiről, mégsem lépett. Ráadásul azt sem vizsgálta meg, miért hiányzik rendszeresen az iskolából a később nevelőapját fejbe lövő lány.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?