Benedek
-5 °C
5 °C

Négy rúgás végzett Simon Tiborral?

2003.03.17. 07:54
Újabb orvos szakértői jelentés készült Simon Tibor haláláról. Ebből a dokumentumból kiderül, hogy - a korábbi jelentéssel szemben - négy rúgás érte a Ferencváros egykori labdarúgójának koponyáját - adja hírül a Népszabadság.
A Népszabadság információi szerint elképzelhető, hogy mégsem egy végzetes ökölcsapás, és az amiatt az aszfaltnak csapódó koponya sérülései okozták Simon Tibornak, a Fradi egykori labdarúgójának halálát. A 2002. április 21-én éjszaka a budapesti Cafe Allure bárban, majd az utcán bántalmazott Simon támadói ellen a Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés alapos gyanúja miatt emelt vádat.

Válogatás nélkül

A vádirat szerint négy férfit terhel a felelősség, egyikük a készenléti rendőrség időközben elbocsátott tiszthelyettese volt. Eddig a nyilvánosság úgy tudhatta, hogy Simon tisztázatlan körülmények között összetűzésbe keveredett a bárban egy arabbal. Egyesek szerint ok nélkül lefejelte az arabot, majd leköpte a pultnál álldogáló G. Jánost, aki leütötte őt.

G. korábban szintén a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy miután ököllel megütötte Simont, biztonságiak lepték el a helyiséget, akik válogatás nélkül ütöttek-vágtak mindenkit. Simont az ajtó felé rángatták az őrök, ott újra megverték, de akkor sikerült kicsúsznia a kezeik közül.

Új orvos szakértői vizsgálatot kérnek

A vád szerint Simon Tibort az utcán egyik üldözője (feltehetőleg O. Roland biztonsági őr) elgáncsolta. A feltápászkodó Simont ekkor az őt utolérő G. egy ökölcsapással leterítette. Az ütés hatására a férfi koponyája az aszfaltnak csapódott. Az első orvos szakértői vélemény szerint a nagy erejű ütés okozta Simon halálát. Így G. volna az, aki a négy vád alá helyezett verőlegény közül a végzetes csapást "bevitte".

A vádirat kézhezvétele után, a törvényes határidőn belül G. védője új orvos szakértői vizsgálat elrendelését kérte.

További kérdések

G. védője a második szakértőtől arra a kérdésre szeretett volna választ kapni, hogy az első vizsgálati jelentésben felsorolt sérülések önmagukban okozhatták-e egyáltalán Simon halálát. A bíró további kérdésekkel toldotta meg az ügyvéd indítványát és egy másik igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki.

Az új jelentést a napokban kapták kézhez az ügyben érintettek. G. védője szerint a dokumentumból kiderült, hogy az ökölcsapás hatására és a koponya aszfalthoz csapódásakor bekövetkezett sérülések mellett még több - valószínűsíthetően legalább négy - nagy erejű rúgás is érte a földön fekvő sportolót. "Szétrúgták az elhunyt fejét" - fogalmazott az ügyvéd, aki emlékeztetett arra, hogy védence, G., miután ököllel megütötte Simont, visszament a bárba. Ellenben a sportoló korábbi üldözői közül többen a tetthelyen maradtak. Köztük kell keresni azt vagy azokat, aki, illetve akik összerugdosták Simont - véli az ügyvéd a hétfői Népszabadságnak adott nyilatkozatában.