Jenő
-3 °C
6 °C

Simon maffiavezérrel kötekedett?

2002.04.26. 12:32
Elképzelhető, hogy az orosz maffia végzett Simon Tiborral. Szerdán egy kommandócsoport elfogott egy férfit, aki a magyarországi orosz maffia egyik vezetője. Egyes információk szerint Simon Tibor a Café Allureben a magyarországi orosz maffia második emberével került összetűzésbe. Közben a készenléti rendőrség cáfolta a hírt, hogy parancsnoka nyugdíjba készülne.
Nem tervezi lemondását és nyugdíjba sem készül Zimán Ferenc dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka - közölte a szervezet sajtóreferense az MTI érdeklődésére pénteken. Préházi Ildikó a Westel+Press péntek délutáni hírére reagált, amely szerint a "Simon-gyilkosság miatt állítólag nyugdíjba készül" a parancsnok.

A sajtóreferens hangsúlyozta: a Készenléti Rendőrség mindent megtesz azért, hogy ne a Simon-ügy alapján ítéljék meg az ott dolgozó mintegy 2000 ember munkáját. Mint mondta, a Készenléti Rendőrségnél mindenkit megdöbbentett, hogy egy munkatársuk kapcsolatba hozható ezzel az üggyel.

- A rendőr hibát követett el, mert illegálisan dolgozott a szórakozóhelyen, de előre nem ítélkezhetünk, hiszen még nem tudjuk pontosan, hogy mi történt - mondta a sajtóreferens. Préházi Ildikó megjegyezte, hogy a Készenléti Rendőrség három éve folyamatosan ellenőrzi az éjszaki szórakozóhelyeket, hogy kiszűrjék esetleg illegálisan dolgozó munkatársaikat.

A bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a készenléti rendőrség egy munkatársát, aki az ügy jelenlegi állása szerint nem akadályozta meg, hogy Simon Tibort, a népszerű sportembert egy budai szórakozóhely előtt agyonverjék.

Összefüggés lehet a két ügy között?

A Népszabadság értesülése szerint szerda este a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal őrizetbe vette E. József vállalkozót, akit rendőrségi körökben a budapesti éjszakai élet befolyásos alakjaként tartottak számon, és bizonyos szempontból őt tekintették az egyik legerősebb - bár az elmúlt években meggyengülni látszó - orosz ajkú bűnszervezet magyar "alvezérének".

Az ügyészségi nyomozó hivatal sajtószolgálata ugyanakkor az Index megkeresésére nem adott választ arra: akad-e összefüggés a Simon-ügy és a letartóztatás között. A sajtószolgálat ugyanis elérhetetlen. Az elmúlt napokban híre ment: Simon Tibor a Café Allureben a magyarországi orosz maffia második emberével került összetűzésbe.

Kommandósok fogták el a maffiavezért

A Népszabadság úgy tudja, E. Józsefet az ORFK terrorelhárító szolgálatának egyik kommandósegysége fogta el III. kerületi lakásában. Őrizetbe vételekor állítólag megtiltották neki és feleségének, hogy bárkit is felhívjanak telefonon. Azt, hogy a hatóságok pontosan mivel is gyanusítják, lapzártánkkor, azaz közel huszonnégy órával elfogása után, ügyvédei nem tudták. Az ügyészség állítólag ma közöl részleteket az ügyről.

A lap szerint E. elfogása egy szövevényes maffia-bűncselekmény egyik állomása, és a vállalkozót zsarolással és más erőszakos, illetve vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, amelyeket feltehetőleg felbujtóként követett el.

Ügyében azért az ügyészségi nyomozóhivatal jár el, mert a gyanúsítottak között állítólag rendőrök is vannak, akik azt vallották, hogy tőle kaptak megbízást különböző jogsértésekre. Hivatalos ügyészségi források nem kívánták kommentálni a Népszabadság értesüléseit, de nem is cáfolták azokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

  • Több ezer budaörsi ház vár az Otthontérképen!
  • Költözz Szentendrére a budai nyugalomba, ingatlanokat az Otthontérképen találsz
  • Panorámás lakások a térképen, Budapesten